NOVA 1-minuut Filmfestival 2012

Het NOVA 1 minuut filmfestival ligt weer achter ons.
De reis naar Roden in het noorden van Drente was zeker de moeite waard.
We hebben mogen genieten van 58 films tijdens een goed georganiseerd festival. een compliment voor NOVA Noord.
Wil WilkensO.L. KeizerKees TervoortNa de opening door Wil Wilkens -de voorzitter van Noord-, was het woord aan de heer O.L. Keizer wethouder van de gemeente Noorderveld waar Roden deel van uit maakt. Hij zei verheugd te zijn dat zijn gemeente was verkozen als plaats voor dit festival. Hij meende bij aankomst een gemis aan jeugdige deelnemers te constateren maar zag zich gecorrigeerd door de aanwezigheid van de leden van één van de filmwerkplaatsen in Noord. Vervolgens werd het vertonen van de films in goede banen geleid door Kees Tervoort, de NOVA voorzitter. De projectie was weer in de capabele handen van het projectieteam van de NOVA.

 

Nadat alle 58 films waren gezien en de lunch verorberd, werden door Kees enkele filmmakers geïnterviewd die de gelegenheid kregen hun film toe te lichten. Nadat de jury was teruggekeerd in de zaal werd hun selectie van de 16 beste films bekend gemaakt en kon de afvalrace naar de winnaar beginnen. Na 3 ronden van opstaan en zitten was de winnaar bekend:

tnwinnaar1-PENIBEL van Elvira Franken, Martha de Keizer en Nel v.d. Marel. 

Daarna volgde nog een korte spurt om ook de nummer 2 en het tweetal op de derde plaats vast te stellen. Dit werden:

2 - BLIND DATE van Niek van Oostenbrugge
3 - DE AFRIT van Rudi Boon, Henk de Jong  en Auke de Witte
3 - HOGE NOOD van Henk Jensma

 

Door de jury werd besloten dat de nummers 1 en 2 naar de One Minute Movie Cup tijdens het Unica festival in Bulgarije zullen worden afgevaardigd.